Juniorperspektiv på inomhussäsongen 2018

2018-03-15 | Magnus Wickert

Amanda Hansson upprepade sin bedrift från 2017 i år på IJSM i Uppsala. Hon segrade i tre av tre grenar 60m, 60m häck och längd. Amandas tid på häcken i finalen placerar henne som 14:e genom alla tider i Sverige. Dubbla medaljer blev det även för Lovisa Bivstedt i F17 som på andra dagen av tävlingarna utkämpade två otroligt täta kamper om medaljerna. Först silver på 1500m men endast en hundradel från guldet och lite senare på dagen brons på 400m endast tusendelar före fyran.

Patrik Lindstedt har tagit ett stort steg i kula denna vinter och varit snubblande nära att ta Stockholms distriktsrekord P19 vid flera tillfällen. Men den jämna fina stötningen visar att Patrik kommer att komma till utomhusperioden fylld av tävlingslusta. För Patriks del blev det också en fjärdeplats i viktkastningen.

Ytterligare fyra bronsmedaljörer fick vi i Uppsala. På lördagen i kastburen där Axel Norén lyckades i viktkastning M22. En gren som han annars inte tränar så mycket eftersom det är diskus som gäller på sommaren. Amanda Lejros ökade sitt personliga rekord till lite över 13m i kula och slutade trea F19. Anton Axelsson tog brons på 1500m P17 och Erik Djurberg på samma distans i M22 klassen.

Shila Fahtli sprang 60m häck för första gången under 9 sek i finalen för F17. Det gav henne en 5:e plats. Shilas framsteg sedan ett år tillbaka är jättestora. Även Tobias Solberg har klivit fram mycket i stavhopp och det gav honom en femteplats i P17. Ett snäpp högre än utomhus. Samma placering även för Jakob Samuelsson i kula P19. Jakob som tyvärr tvingades bryta specialen mångkamp som en säkerhetsåtgärd när ena baksidan smärtade.

Här kan du följa sammanställningen av SM-pokalen för juniorer


Kansliet informerar

Ladda ner Kostnadsräkningen

Klubbens Antidopingarbete

Utbildningsplattformen
Sport conference 

Kansliet har kvällsöppet till kl 19 måndagar och torsdagar. Men ring gärna och kolla innan du kommer, så att vi är på plats just när du dyker upp: 08-739 97 06.

Fightern

Ansvarig utgivare: Marianne Fricke Stjernström, E-mail: , Telefon: 08-739 97 06