Fotograf Sofia Boman

USM dag 2

2018-08-04 | Magnus Wickert

Det blev en fjärdeplats i kula för Elias Lind som med 14,06 var endast 30 cm från silvret i en jämn tävling där Turebergs Jesper Ahlin var överlägsen på nästan 19m. Nära poängplatser var det på flera andra håll under dagen.

I 15 åringarnas höjdfinaler blev det två sjundeplaceringar för Clara Fallenius i F15 och Vincent Arousell i P15. Clara har slitit med efterhängsna skador ända sedan innesäsongen och visar nu att hon är på väg tillbaka ordentligt eftersom det dessutom blev en nionde plats i längd.

Vincent slog nytt personligt rekord med 1,75 som klarades redan i första försöket innan 1,78 blev för högt denna dag. Men det var väldigt väldigt nära i alla tre försöken.

Oliver Gao hoppade bättre än i kvalet och noterade sitt längsta hopp i karriären med 6,11 vilket räckte till en åttonde plats. Även Oliver har under sommaren fått en del träning spolierad pga en baklårsskada i maj som han nu är helt återhämtad från.

Sofia Boman avslutade dagen med sin släggfinal. Tyvärr blev det inget godkänt resultat i finalen då Sofia gasade för att kasta riktigt långt. Under morgonen blev det 45,59 i regnblöt ring vilket var mindre än 2 meter från perset vilket indikerade att det kunde blivit riktigt långt i finalen.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se