Jakob Samuelsson, Finnkampen 2023. Foto: Deca Text&Bild

Tungt testlopp för Sarah

2022-06-30 | Bengt Alfredsson

Sarah Lahti fick tufft motstånd när hon testade VM-formen genom att göra sitt första 1 500-meterslopp för säsongen i Bauhausgalan.

Sarah brydde sig aldrig om att försöka hänga med rusningen i täten utan kämpade längre bak i fältet. Hon slutade på nionde plats med 4.14,43 vilket är fem sekunder sämre än Sarahs pers från Bauhausgalan i fjol.
–Det här var inte min dag, konstaterade hon.

I friidrotts-VM, som inleds om drygt två veckor springer Sarah 5 000 m. Hon har planerat in ytterligare ett kortare lopp för att driva upp snabbheten innan hon åker över till Eugene i USA där VM avgörs. Nästa vecka springer Sarah 3 000 m vid en tävling på Irland.

Anna Silvander tangerade sitt årsbästa 2.09,09 när hon kom på sjunde plats i det nationella heatet på 800 m som innehöll flera meriterade utländska löpare.

27-årige Gustav Berlin imponerade när han gjorde sitt livs bästa lopp på 1 500 m. Han kom på sjunde plats med 3.40,37 vilket är nytt pers med nästan en sekund och hela tio sekunder under hans tidigare årsbästa.

ANDERS OLSSON

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se