Atlas. Fotograf Sofia Boman

Trevligt och städat årsmöte

2018-03-20 | Marianne Fricke Stjernström

Exakt 40 personer närvarade på det lugna årsmötet i klubbens nyrenoverade klubbhus. Några små justeringar bland styrelsens ledamöter gjordes, men ordförande Bengt Olsson blev omvald ännu en gång. För vilken gång i ordningen är nästan svårt att räkna till.

 

Årets verksamhet och förvaltningsberättelse presenterades och godkändes av årsmötet. Revisorerna var nöjda och ansvarsfrihet beviljades. Allt var frid och fröjd. Kaffe och champinjonsoppa förtärdes.

 


Kassören Andreas Rehnborg, revisorn Niklas Larsson, nye ledamoten Niklas Andersson och ordföranden Bengt Olsson visar glada miner. Alla har de varit eller är löpare.

Det var tid för Johan Engholm, Louise Martin och Mateusz Stec att väljas om för två år. Det gjorde årsmötet utan diskussioner. Andreas Rehnborg omvaldes för ett år, efter hans eget önskemål och klubbens maratonlöpare Niklas Andersson valdes in i styrelsen för två år. Det var årsmötets egentliga enda nyhet. Niklas som tidigare varit revisor för klubben, avsade sig det uppdraget vid förra årsmötet för att kunna arbeta med andra uppdrag inom klubben. 

- Det räcker med ett uppdrag utanför jobbet, förklarar han som arbetar för Riksbanken till vardags men nu ser fram emot den oerhörda spänningen i friidrottsklubbens styrelsen.

 

Göran Davidsson hade avsagt sig omval, och avtackades i sin frånvaro för sin tjänst om åtta år i styrelsen. 

2017 var häcklöparen Sofia Johnsson och medeldistanslöparen Gustav Bivstedt aktivas representanter. Sofia valdes om, medan Gustav avsagt sig omval. Gustav ersätts nu av sin löparkompis Edom Abreham.

Samma revisorer som i fjol omvaldes; Tomas Ljunglöf, Niklas Larsson och som suppleant Fredrik Kjellberg.

Tidigare år har klubbens aktiva prisats för sina prestationer och bragder. Sedan i fjol sker den stora prisutdelningen i stället på HSK-galan. Klubbens stora årliga fest med glitter och glamour hålls nu i helgen och då kommer priserna fullkomligen att regna över deltagarna. 

Läs om HSK-galan >>>

Verksamhetsberättelsen >>>

 

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se