Fotograf Sofia Boman

Tack Jessica

2016-11-24 | Bengt Olsson

En lång elitkarriär har tagit slut, Jessica tackar för sig och vi tackar henne efter 17 år som aktiv i Hässelby. Jessica är en av de främsta atleterna i klubbens historia, skriver klubbens ordförande Bengt Olsson.

Jessica har deltagit i flera EM och VM men karriärens höjdpunkt var OS i London. Jessica satte då personligt rekord i mångkamp med 6 300 poäng, placerade sig på 14:e plats och framhåller det som sin största upplevelse som friidrottare. Vi förstår henne, vem har inte drömt om att delta på ett OS och ”persa”.

Jessica har under de senaste tio åren varit en permanent medlem i landslaget, i mästerskap, i Europacupen och i Finnkampen. Jessica har representerat landslaget i tio olika grenar och debiterade i mästerskap på 400 m häck, det var i ett JEM 2004. Därefter blev huvudgrenen mångkamp och då gäller det att vara bra i sju olika grenar. Det har Jessica verkligen lyckats med. Jessica har t.o.m. varit av landslagsklass på 800 m.

Jessica har ett mycket svårslaget klubbrekord; hon är den person som tagit flest individuella SM medaljer i klubbens historia. Det har blivit 67 stycken (hittills) varav 29 stycken i senior SM, 9 guld, 10 silver och 10 brons och det i nio olika grenar.

Jessica har i en avslutsintervju på friidrott.se framhållet hur mycket hon uppskattat kamratskap, trivsel och trygghet i såväl landslaget som i klubben. Det är något som vi uppskattar och hoppas att alla våra aktiv känner. Det är egentligen det viktigaste med att idrotta, att trivas och ha kul. Sedan hoppas vi naturligtvis att så många som möjligt också når sina personliga idrottsliga mål.

Resultaten ovan imponera men Jessicas personlighet imponerar kanske ännu mer. Vi har lärt känna Jessica som ödmjuk, beslutsam, målmedveten, positiv ja helt enkelt som en ovanligt trevlig och bra person. Vi är glada för att hon valde att komma till klubben som 15-åring, vi är glada och tacksamma att hon stannat så länge och oerhört stolta över hennes framgångar under den här perioden.

Jessica du har blivit en del av vår framgångsrika historia.

Vi hoppas och tror att det trots allt inte är helt slut ännu. Vi hoppas att det kanske även nästa år blir en del tävlingar i hässelbylinnet, kanske t.o.m. på något SM, stafett SM, Lag SM kanske?

Tack Jessica och lycka till i din civila karriär som jurist på RF.  

 

Bengt Olsson

Ordförande


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se