Fotograf Sofia Boman

Svealandsmästerskap i Västerås 14-15 september

2019-09-18 | Maria Samuelsson

Hässelby SK hade till detta mästerskap 12 aktiva som blivit uttagna, och 11 kunde komma till start. De 11 gjorde tillsammans 26 starter, tog 8 medaljer och ytterligare 12 topp 8-platser.

Vi åkte iväg med buss från Centralen tidigt på lördag morgon, hade lagsamling och fick de klassiska oranga Stockholmströjorna och nummerlappar på plats i Västerås och var därmed redo för tävlingen.

Tävlingarna innehöll alla väder utom snö, vi hade sol och varmt, stormvindar och ösregn, men alla höll humöret uppe.

Hela laget bodde tillsammans i gympasal på en skola i Västerås och med 120 stycken som skulle lyckas somna samtidigt blev det en natt med ganska lite sömn.

Alla från HSK skötte sig bra och var goda ambassadörer för vår klubb.

Deltagare från Hässelby den här helgen var Olle Skymne, Erik Larripa Taxell, Samuel Berhane, Vidar Lind, Ida Malmborg, Isabelle Malmborg, Julia Samuelsson, Alex Hägg, Hannah Kinane, Linn Adolfsson och Nora Hägg.

Resultatmässigt allra bäst gick Samuel som vann 2000 meter på 6,26,71 vilket var pers med 12 sekunder!!! Hannah vann 600 meter precis före Linn, och vi tog som sagt ytterligare 5 medaljer - alla i löpgrenar från 300 meter till 2000 meter.

I teknikgrenarna blev det lite mer utmaning sett till tävlingarnas utformning med 25-40 personer som alla skulle genomföra tre hopp eller kast i grundomgångarna - det fanns i ärlighetens namn lite mer att önska i effektivitet hos funktionärerna här - innan finalisterna kunde utses. Våra aktiva visade bra fokus här och de flesta tog sig vidare till finalomgångarna.

Resultat lördag >>>

Resultat söndag >>>

Maria Samuelsson (ledare med på resan)

Bilderna är dels från gympasalen där 120 personer skulle sova och från läktaren efter att Stockholm (som vanligt) vunnit lagtävlingen.

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se