Fotograf Sofia Boman

Stark laginsats i Kraftmätningen

2016-09-05 | Magnus Wickert

Linköpings GIF som stod som värd gjorde en fin insats som arrangör. Hässelby SK passar på att tacka för ett jättefint arbete för våra ungdomar. Kraftmätningen är den största lagtävlingen i Sverige med kvalserie på försommaren och final för de 16 bästa 15 års lagen i Sverige på sensommaren. Våra härliga ungdomar genomförde en tuff tävlingshelg där man lyfte sig rejält mot kvalseriens resultat. Det blev till slut en meriterande åttondeplats endast 7 poäng från sjundeplats och inte riktigt 300 poäng från en sjätteplats. Hur mycket är 300 poäng i Kraftmätningen?

Jo i runda slängar en extra höjd för samtliga höjdhoppare eller ca 3 sekunder i stafett 6x200m. 300 poäng kan alltså försvinna eller vinnas i ett nafs. Busjämnt med andra ord. Vårt lag var 11a i kvalet och förbättrade sig tre placeringar. Segrade gjorde till slut Hammarby IF som inför den avslutande stafetten ledde med endast 10 poäng före arrangörsklubben. För den oinvigde så berättar vi kort att tävlingen innehåller sex individuella grenar 80m häck, 800m, längd, höjd, kula och spjut där ett lag får poäng från en mångkampstabell för de tre bästa i resp klubb. Kort och gott minst 36 individuella starter samt en mixed stafett 6x200m.

Laginsatsen och gemensaken i gänget var härlig att se under helgen och det var många som lyfte sig lite extra jämfört med en individuell tävling. Trots laginsatsen vill vi som var där och hjälpte laget lyfta fram några individuella insatser lite extra. Max Bechtel som kom in som reserv i laget två dagar före start solosprang i sitt heat på 800m på 2,12,22 endast halvsekunden från sitt personliga rekord. Och då ska man veta att det var tuffa vindförhållanden som inte direkt gynnar medeldistans. Samma vindförhållanden gjorde längdhoppet riktigt svårt för tjejerna på söndagen. Linnea Johansson lyckades i tredje hoppet rädda upp massa poäng med ett hopp på 5,05. Linnea tog många poäng den här helgen.

Ludvig Gileborn luftade för första gången i sitt liv 1.71 i höjdhoppet och var så nära att klara 1,75. Ludvig gick starkt igenom hela tävlingen och fick avsluta fint med ett nytt pb. Amanda Barasciutti som efter två omgångar i spjut hade två icke godkända kast drämde upp nytt pers med 4 meter i sista kastet. Snacka om att prestera med kniven på strupen.

Stående fr vänster

Sofia Boman, Max Bechtel, Oliver Gao, Elias Lind, Anton Axelsson,  Clara Fallenius, Johan Friberg,, Tobias Rydström (reserv), Ludvig Gileborn, Tobias Solberg, Shila Fahtli. 

Nedre raden fr vänster

Amanda Baraschiutti, Filippa Svalstedt, Linnea Johansson, Isabel Lindgren, Hedda Tangfeldt, och Esrom Abreham.

Vi kunde efter tävlingarna räkna in över 25 nya personliga rekord i truppen. Alla resultat

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se