Linn Adolfsson, USM 2023. Foto: Deca Text&Bild

SM 3

2019-09-01 | Magnus Wickert

Bronsmedaljen på 800m krigade Lollo Bivstedt hem efter en stark avslutning över upploppet. 2,11,33 var endast 0,6 från silvret vilket verkligen skulle varit en skräll. Åt Hanna Hermansson som drog iväg från första steget var det inget att göra åt, sällan är segermarginalen så stor som nästan sex sekunder. Det var den enda medaljen under avslutande dagen på SM men några poängplaceringar kompletterade dagen.

Dennis Forsman slutade femma i 200m finalen och gjorde det riktigt bra från innerbanan och tiden 21,76 var snäppet långsammare än i försöken men sannolikt snabbare ändå med tanke på banan.

I damernas kula slutade det med en femte plats för Axelina Johansson och en sjätte plats för Amanda Lejros. För Amanda var det näst längsta stöten någonsin med 13,44.

Spjut herrar inledde dagens teknikgrenar. Jakob Samuelsson lyckades inte riktigt nå längderna från förra helgens Finnkamp, 72,79 blev det till slut vilket räckte för en femteplats. Olof Hansson och Kamil Kaminski lyckades inte nå slutfinalen.

I sista loppet för dagen krigade Rickard Gunnarsson och Anton Persson hela vägen ner på upploppet. Det var ett jämnt lopp med sex löpare inom 1,5 sekund. Rickard slutade som femma och Anton som sjua.

Längdhoppet avslutade dagen och innehöll bland annat Michel Torneus avskedstävling. Fredrik Samuelsson lyckades bäst med 7,17 endast två centimeter före Carl af Forselles. Det räckte för sjunde och åttonde plats. Fredrik avstod dock de sista tre hoppen som en försiktighetssåtgärd när inte kroppen kändes helt hundra.

Alla resultat

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se