Simon 65,81!

2018-03-10 | Jan Samuelsson

Simon Pettersson var idag med i Europacupen i kast som avgjordes i Leiria, Portugal.
Sverige sände en stark trupp, Simon Pettersson gjorde Daniel Ståhl sällskap i diskustävlingen där de fick motstånd av de stora europeiska kastarna. Förra året kastade Simon fina 64.88 och persade totalt tre (!) gånger.

 


Simon Pettersson på prisutdelningen i Europacupen i kast som avgjordes i Leiria, Portugal. 

 

Efter en smygstart i vinter med kula vikt var det dags att kasta skarpt och det gjorde Simon med den äran. 65,81! Han slår sitt personliga med 1 meter.
Han gjorde överlag en bra serie, han visade direkt att han var ”taggad” inledde med 64,30, 64,37, övertramp och därefter 65,81. Det innebar en mycket meriterande andra plats bakom Daniel som kastade en meter bättre.

Simon bekräftar att hans 11:e plats från sommarens VM i London inte var någon tillfällighet, Simon har kastat in sig i världseliten för att stanna.
Resultaten är dessutom gjorda i förhållanden som inte verkade vara perfekta, på sändningsbilderna syns publiken använda paraplyer.

Det blir spännande att följa Simon vidare, han klarade med råge kvalgränsen till Berlin senare i sommar, där kvalgränsen är 63,50.

För 22 år sedan fick vi ett riktigt bra klubbrekord i diskus, ett av de bättre. 1996 slängde Fredrik Mäkk 61,86 vilket då är fyra meter kortare än dagens.

Grattis till en fin prestation, Simon!

 

Mer läsning >>>

Mer läsning2 >>>
 


Kansliet informerar

Ladda ner Kostnadsräkningen

Klubbens Antidopingarbete

Utbildningsplattformen
Sport conference 

Kansliet har kvällsöppet till kl 19 måndagar och torsdagar. Men ring gärna och kolla innan du kommer, så att vi är på plats just när du dyker upp: 08-739 97 06.

Fightern

Ansvarig utgivare: Marianne Fricke Stjernström, E-mail: , Telefon: 08-739 97 06