Mångkamps-SM uppföljning med bilder

2019-02-04 | Magnus Wickert

Att helgens mångkampare gjorde bra ifrån sig råder ingen tvekan om. Sannolikt så bra att det kan vara det mest framgångsrikaste inomhus SM:et någonsin.  I en första jämförelse med förra årets inomhusmångkamp, då vi var tredje bästa klubb på 13,5 poäng i SM pokalen (sammanräkningen av alla SM tävlingar under ett år). Vi är bästa klubb i år på hela 21 poäng vilket är 7.5 mer än förra året.


En orsak till den ökade poängen är självklart att vi bakom Fredrik har flertalet mycket duktiga mångkampare i de yngre klasserna. 

Carl af Forselles och Klara Rådbo som nu tar medalj i 19 årsklassen gör i och med helgen debut för Hässelby i SM-sammanhang och gör det med bravur. Ett guld och ett brons samt för Klaras del även en sjätteplats i damer seniorer bidrar tillsammans med 6,5 poäng, nästan samma som Fredriks guld i seniorklassen. Klara lyckades bäst i höjdhoppet under helgen och coach Dejan var nöjd. Calles pers med över metern i kula visade att han kommer att ta steg framåt under utomhussäsongen också.

Ytterligare 4,75 poäng kommer i 1-årsklasserna (15-16) där Linus Jonsson guld självklart bidrar mest till den sammanlagda poängen tillsammans med Clara Fallenius som försvarar silvret från 2018.  Linus var nog mest nöjd med stav och höjd där han lyfte sina pb ordentligt, medan Clara säkerligen var mest nöjd med höjdhoppet där 1,65 var nästpers efter ett år med småproblem i framför allt knän och höft.

Laura Fodor kämpade med otrolig glöd i avslutande grenen och var så när på att klippa en placering till. Förra säsongen blev det ingen mångkamp för Lauras del pga en fot som krånglade och hindrade framför allt hopp träning. Nu blev det pb i höjd och häck samt en väldigt stabil serie i övrigt. Marika Åstrand visade att även hon är på uppgång efter nya pb i både häck och kula, men framför allt fungerar höjden bättre och bättre.

Elias Boman i 15 årsklassen gick likaså stabilt i alla grenar från start till mål. Men både stav och längd gav mersmak och bidrog till Elias första poängplacering på ett SM. Samma sak gällde för Vincent i Arousell i 16 årsklassen som kämpade sig till en fin femteplats efter att förra året slutat på 13:e plats. Det har hänt mycket med Vincent under året och det kommer mer framöver, var så säkra.

Tyvärr tvingades Elias Lind bryta med knäproblem efter fyra grenar. Elias kunde inte riktigt göra sig själv rättvisa men lyckades ändå genomföra en stabil första dag innan han kände att knäna inte var med honom. 

Nu avvaktar vi med spänning på att se sammanräkningen i SM-pokalen och ser om vi dels blir bästa klubb på mångkampen men också om vi får gå ut i ledning inför de kommande SM tävlingarna. Nästa gång ISM i Norrköping helgen 16-17 feb och därefter IJSM i Växjö helgen därpå innan vi avslutar SM inomhus med IUSM i Västerås 9-10 mars.

Förra året slutade vi totalt trea, dvs samma placering som vi hade på årets första SM tävling. Kan det vara ett omen tro????

Alla resultat


Kansliet informerar

Till Kostnadsräkningen

Klubbens Antidopingarbete

Utbildningsplattformen
Sport conference 

Senaste bildspelet

Fightern

Våra arrangemang

Kalvruset Sthlm
3 oktober 2020 »

Tjurruset Sthlm
3 oktober 2020 »

Hässelbyloppet
11 oktober 2020 »

SM i terräng
24-25 oktober »

STHLM Loop
24 oktober 2020 »

Höstrusket
7 november 2020 »

STHLM Trail Run
8 november 2020 »

STHLM Trail Run Ungdom 5-15 år
8 november 2020 »

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06