Mångkampens dag 1 i Uddevalla

2018-09-08 | Magnus Wickert

Våra mångkampare fick inget gratis vädermässigt under den första dagen av Mångkamps SM. Vinden låg stabilt på 2,5-3,5 meter / sekund motvind på upploppet och därmed även motvind i spjut och höjd medan stavhoppet drogs med än svårare sidvindar. Men trots vädrets makter har det gått riktigt bra under första dagen och i F15 leder Clara Fallenius efter årsbästa i både häck och höjd följt av stabil stötning i kula.

På fjärdeplats i samma ålder hittar vi Laura Fodor som noterade nya finfina personliga rekord både i häck och höjd och därefter nästpers i kula. Emelie Beckman var snubblande nära pers i dagens sista gren kula och tangerade sitt årsbästa i höjdhoppet. Caroline Graveley persade på 80m häck trots motvinden och var decimetern från pers i kula.

Elias Lind ligger på fjärdeplats i P15 klassen efter framför allt stabil häcklöpning och diskuskastning samt nytt personligt rekord i stavhopp med 3,23. I spjut tog vinden tyvärr tag i spjutet som därmed landade på dryga 32 meter som längst.

Även Jessica Östlund gör mångkamp för tredje gången i samband med SM. Avslutande 200m var riktigt fina med 25,50 i minusvind 2,5 m/s. Även höjdhoppet var över förväntan med 1,51 för Jessica som i inledningen trodde hon skulle göra ett enda hopp för att spara på en ömmande muskel.

Nu laddar gänget för en tuff andra dag som kommer att kräva det där lilla extra innan säsongens sista SM tävling är till ända för det här gänget. För medel- och långdistansarna väntar terräng SM i slutet av oktober.

Alla resultat

Reportage från söndagen kommer antagligen inte att dyk upp förrän på måndag


Kansliet informerar

Ladda ner Kostnadsräkning

Klubbens Antidopingarbete

Kansliet har kvällsöppet till kl 19 måndagar och torsdagar. Men ring gärna och kolla innan du kommer, så att vi är på plats just när du dyker upp: 08-739 97 06.

OBS! Öppettiderna denna vecka nr 46 varierar något från de ordinarie.

Senaste bildspelet

Fightern

Ansvarig utgivare: Marianne Fricke Stjernström, E-mail: , Telefon: 08-739 97 06