Linus Rosdahl, Lidingöloppet 2023. Foto: Deca Text&Bild

JSM 19 mångkamp

2022-07-01 | Magnus Wickert

Dag 1 på Sollentunavallen avgjordes i perfekt väder med svaga medvindar och soligt väder. För Laura Fodor var det in i det längsta osäkert om start pga en krånglande höft men det gick trots höften riktigt bra med ett säsongsbästa och två nya pb, kula och 200m samt ett  mycket stabilt häcklopp som inledde dagen. Efter första dagen är Laura i knapp ledning före Ebba Hedberg från Kvarnsveden och Madeleine Söderqvist från Huddinge. Alla tre inom 20 poängs marginal.

Vincent Arousell i P19 ligger tvåa efter den första dagen. Trots en bom i längdhoppet där ansatslöpningen inte var stabil så presterar Vincent en stabil första dag utan någon fullträff. Men väldigt glädjande att höjdhoppet har börjat bli riktigt stabilt och det lovar riktigt gott inför slutet av säsongen. 

Alla resultat

Utom JSM var också två av våra duktiga 14 åringar igång också. Olivia Pihl noterade nästan årsbästa på 80m häck trots en miss i starten. Därefter följde bra höjdhopp med nytt årsbästa 1,39 och nytt pb i kula. Edvin var än mer lyckosam och noterade två nya klubbrekord i P14 80m häck 11,68 och stav 3,52.

Imorgon är det avslutningsdag men också startdag för Fredrik Samuelsson som nu gör comeback i mångkamp, Simon Thor och Klara Rådbo. 

Lycka till allihopa - lets go


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se