Jakob Samuelsson, Finnkampen 2023. Foto: Deca Text&Bild

Jämställdhet för en framgångsrik idrott

2018-11-01 | Marianne Fricke Stjernström

Stockholmsidrotten samlar den svenska idrottsrörelse för att stoppa sexuella trakasserier. De bjuder in till ett frukostseminarium med bland annat Moa Hjelmer den 13 november. Klubbens styrelseledamöter och aktiva är välkomna till Salkhallen i Alvik. 

 

Moa Hjelmer, Anja Pärsson, Nilla Fischer - alla några av våra största idrottsprofiler genom åren. För ett år sedan berättade de om vilka hemska upplevelser de har haft inom svensk idrottsrörelse för att de alla är kvinnor. Under #timeout berättade de deras egna historier. Nu samlar Stockholmsidrotten svensk idrottsrörelse för att försöka stoppa sexuella trakasserier. Häng med! De följer upp med ett frukostseminarium.

 

#timeout – ett år senare
För drygt ett år sedan briserade #metoo och sedermera idrottens #timeout. Tusentals kvinnor vittnade om hemska historier av trakasserier och övergrepp. Nu följer Stockholmsidrotten upp det viktiga arbete som har skett i kölvattnet av denna #. Kom och lyssna till Moa Hjelmer och Irma Helin, två av de starka profilerna som har hjälpt den svenska idrottsrörelsen att på allvar bryta tystnadskulturen. Ni får även lyssna till Svenska Basketbollförbundets generalsekreterare Johan Stark och Niklas Boström från Sveriges Skateaboardförbund som berättar om deras viktiga arbete för att förebygga nolltolerans samt stötta och hjälpa alla utsatta individer. Stockholmsidrotten kommer att på plats presentera vilket förebyggande arbete som finns för att vi tillsammans på både individ- och föreningsnivå kan arbeta för att förhindra nya sexuella trakasserier inom Stockholms idrottsrörelse.

Kostnad
Dagen är kostnadsfri men uteblir du utan avbokning faktureras 200 kr. Avbokning sker till henric.hedberg@stockholmsidrotten.se

Övrigt 
Stockholmsidrotten bjuder på lättare frukost

 

Samlad fakta om frukostföreläsningen

Datum: 13 november
Plats: SALK-hallen, Alviks Torg, Gustavslundsvägen 159, Alvik
Tid: Frukost serveras från 7.30. Föreläsningen pågår 08.00–09.00
Föreläsare: Johan Stark/Svenska Basketbollförbundet, Niklas Boström/Sveriges Skateboardförbund,
Irma Helin/Djurgårdens IF, Moa Hjelmer/Spårvägens FK
Kursledare: Henric Hedberg
Kostnad: Kursen är kostnadsfri. Vid utebliven avanmälan
debiteras 200 sek. Avanmälan görs till
henric.hedberg@stockholmsidrotten.se
Anmäl dig här >>>
Sista anmälningsdag är den 8 november
Frågor: Kontakta henric.hedberg@stockholmsidrotten.se

 

Frågor
Hör gärna av er till Stockholmsidrottens samordnare för jämställdhetsarbetet på epost; henric.hedberg@stockholmsidrotten.se

 

Är du tveksam för att du tror att du kommer att gå dit helt själv, var inte det. Marianne är redan anmäld. 

- Jag blir glad över att få sällskap!

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se