Jakob Samuelsson, Finnkampen 2023. Foto: Deca Text&Bild

IUSM dag 2 två silver

2018-03-04 | Magnus Wickert

Elias Lind var mannen för dagen på USM. Dubbla silver, först på 60m häck P15 med personbästa 8,57 och sen som avslutning på hela tävlingshelgen i tresteg med 12,86. Också det personbästa. Men det var ännu en gång med hjärtat i halsgropen under tävlingen eftersom Elias inledde med två övertramp för att sen säkerhetshoppa sig till finalen. Tajmingen i hoppningen infann sig inte riktigt förrän i sista hoppet då han fick upp 12,86 samma resultat som segraren men med sämre andrahopp. Trean endast två centimeter bakom. Förutom medaljerna blev det också fyra topp sex placeringar för gänget innan hemresa.

Clara Fallenius följde upp en framgångsrik lördag med ännu en fjärdeplats på 60m häck F15. Men det var så nära en medalj till eftersom det avgjordes på tusendelar. Alltså samma hundradel som trean i loppet. Sofia Boman knep femteplatsen i vikt F16. Men även här var det med marginalerna på fel sida, endast en centimeter upp till fjärdeplats.

Dagens största överraskning stod Caroline Graveley för då hon med dunderpers 10,51 tog sjätteplatsen i tresteg F15. En gren som Carro inte tävlat i under hela säsongen blev hennes bästa den här helgen. Vad finns det mer som hon inte prövat på? Emelie Beckman slutade även hon sexa i en jämn stavtävling F15 där hon nådde 2,78.

I finalen på 1000m F15 spurtade Frida Hafström friskt sista varvet och passerade flera löpare fram till en finfin sjundeplats. Tiden var snäppet långsammare än i försöken igår.

Hela truppen ska känna sig stolta över helgen som gått. Vi tränare som följt er är stolta över er. Som ungdomsansvarig vill jag också passa på att tacka alla coacher för ett bra jobb både i förberedelserna på hemmaplan och under tävlingen.

Alla resultat

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se