Simon Pettersson. Foto: Deca Text&Bild

Höstkonferens 2018

2018-11-26 | Mateusz Stec

I helgen samlades föreningens aktiva, tränare, anställda och styrelsen för att diskutera klubbens framtida verksamhetsinriktning.  


Klubben genomför vart annat år en höstkonferens där klubbens aktiva, tränare, anställda och styrelsen får möjlighet att diskutera klubbens framtida verksamhetsinriktning. Årets konferens hölls på Lejondals slott utanför Bro. Konferensen samlade 30 deltagare.

Konferensen började med att alla deltagare fick presentera sig och berätta om sin favoritgren. Det var ovanligt många som tycket om slägga. Efter detta följde en kort session med rapporter kring bland annat ekonomi. Klubbens ordförande Bengt Olsson, berättade en avtappning av löparvågen som medför bekymmer för flertalet friidrottsklubbar. Marathongruppens evenemang står överlag emot bättre och i många fall ökar. En annan rapport handlade om prestationscentra för friidrott som klubben tillsammans med Tureberg och Spårvägen har sökt tillsammans. Informations session följdes upp av en sammanfattning av klubbens målsättning. Vi når målsättningen på flera punkter men inte allt. Vi uppnår prestationsmålsättningen när det gäller att ha individuella aktiva på olika mästerskap men missar i Standardstriden, lag-SM och toppbredden där föreningen de sista åren har seglat till ovanligt låga placeringar, 3:a-4:a.  När det gäller klubbkänsla så genomför vi årligen olika aktiviteter och fler efterfrågades av konferensens deltagare. Vi har sett till att få ute gym till IP men frågan om hall i Västerort i fortsätter. På målsättningen kring verksamhetsutvecklingen så lyckas vi att öka antalet aktiva och få fina placeringar på lagtävlingar bland yngre aktiva. När det gäller att utveckla olika typer av baslinjer så har vi inte nått upp till målen. Olika förändringar av baslinjen diskuterades. Kvällen arbetsdel avslutades med inkluderingsdiskussion. Klubbens inkluderingsgrupp som består av Linda Bergh, Louise Martin Niclas Andersson och Marianne Fricke Stjernström ingår bjöd in Henric Hedberg och Frida Lundin från Stockholmsidrottsförbund och SISU som pratade om jämställdhet och vikten av samspelt i närsamhället. En liten workshop på temat inkludering genomfördes vilket gav mycket inspiration till fortsatta arbetet. Kvällen avlutades under mer avslappande former med middag och eftersnack.

Under andra dagen berättade Isak Hampel Klang om plattformen Sportcomptence som klubbens medlemmar har tillgång till. Efter följde en uppdatering om statistikarbetet av klubbens statistikansvarige Per Östlund. Per berättade att under året har föningens aktiva deltagit i 502 tävlingar från USA i väst till Nord Korea i öst. Huvuddelen bedrivs av tävlandet bedrivs dock i Stockholmsområdet. Efter denna informationsdel delades deltagare i grupper: aktiva, tränade för äldre aktiva, tränare för ungdomsgrupper och styrelse. Alla grupper arbete kring aktuella frågor samt framtida målsättning. Styrelsen fick mycket inspel från samtliga grupper och har mycket material att arbete med.  


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se