Hässelby SK tar buss till Sätrahall för träning

2017-11-07 | Magnus Wickert

I ett försök övervinna de långa avstånden till en riktigt friidrottshall, startar vi nu på lördag ett projekt. Målet blir att få fler timmar i en friidrottshall för våra yngre aktiva 12 år och yngre. I samarbete med Gimobuss kör vi abonnerad buss från Hässelby IP till Sätrahall för träning med våra yngsta aktiva. Vi börjar i liten skala med 5 tillfällen under vintern. Se avresetider mm.

Verksamheten har länge lidit av de stora avstånden till en riktig friidrottshall när det handlar om de yngre barnen, nu testar vi något nytt för att se om det faller väl ut, säger Magnus Wickert, ungdomsansvarig. Det är genuint svårt att få en känsla av att man är friidrottare i en gymnastiksal och avstånden gör att många föräldrar tvekar till att skjutsa.

Till den enda friidrottshallen i Stockholms kommun (Sätrahall) är det med kommunala färdmedel är en dryg timme beroende på var i västerort man bor. I angränsande Sollentuna kommun är det åldersgräns på 13 år i den nya hallen. Snart kanske det byggs en hall i närområdet, Bällsta är ett område där det iallafall planeras en hall. Men innan den står färdig för användning måste vi försöka behålla fler av våra ungdomar i friidrotten.

Hålltider lördag 11 november 

Samling 8,20 sker vid Hässelby IP utanför klubbhuset tillsammans med sin träningsgrupp. En ansvarig från respektive träningsgrupp prickar av och håller i träningen på plats.

Avresa 8,30 - OBS bussen väntar inte in om man kommer sent.

Träning i Sätrahallen mellan 09,00 - 11,00 gruppvis.

Bussen avgår från Sätra 11,10 för återfärd till Hässelby IP. Beroende på hur trafiken ser ut bör bussen vara tillbaka senast 11,45 vid IP.

 

 


Kansliet informerar

Ladda ner Kostnadsräkningen

Klubbens Antidopingarbete

Utbildningsplattformen
Sport conference 

Kansliet har kvällsöppet till kl 19 måndagar och torsdagar. Men ring gärna och kolla innan du kommer, så att vi är på plats just när du dyker upp: 08-739 97 06.

Fightern

Ansvarig utgivare: Marianne Fricke Stjernström, E-mail: , Telefon: 08-739 97 06