God Castoramainledning i Småland av hässelbyare

2018-09-14 | Marianne Fricke Stjernström

Klubbens duktiga kulstötare Frida Åkerström, rapporterar ifrån Växjö där hässelbyare i den småländska diasporan samlats för att kasta för klubben. Frida bidrog själv med 3104 poäng, vilket är personbästa - men fick till sin förvåning stryk av klubbens stavhopperska Angelica Bengtsson i spjut. Simon Pettersson var också på plats. 

Castorama är en kasttävling i alla kastgrenar där klubbarnas sammanlagda poäng räknas mot varandra. Castoramas högsäsong är traditionellt andra halvan av september och början av oktober men tävlandet smög faktiskt igång sista helgen i augusti, skriver förbundet på sin webb. Redan har ett 25-tal tävlingar från 15 olika platser rapporterats in.

- I lördags var det castorama i Växjö där jag, Angelica Bengtsson och Simon Pettersson kastade, meddelar Frida och fortsätter:  

- Så snart kommer väl poängen in till SFIF så vi kan börja mäta oss mot de andra klubbarna och förhoppningsvis ta hem titeln som Bästa kastförening.  Jag fick med mig ett personbästa med 3104 poäng.

Frida avslutar:

- Det var väldigt roligt! Angelica överraskade i spjut och kastade faktiskt längre än mig.

Simon Pettersson var också upplivad efter insatserna i Växjö, även om just han inte slog något personligt rekord just där och då.

- Det var ett roligt Castorama, många deltagare och glatt humör så stämningen var på topp vilket bidrog till ganska många personliga rekord, kommenterar han. Ska jag prata om mig egen insats så känner jag att min första serie i Uppsala var ganska mycket bättre. Jag fick inte riktigt till det i Växjö men de var en rolig tävling och jag hoppas vi kommer kunna hålla traditionen vid liv!


Kansliet informerar

Ladda ner Kostnadsräkning

Klubbens Antidopingarbete

Kansliet har kvällsöppet till kl 19 måndagar och torsdagar. Men ring gärna och kolla innan du kommer, så att vi är på plats just när du dyker upp: 08-739 97 06.

OBS! Öppettiderna denna vecka nr 46 varierar något från de ordinarie.

Senaste bildspelet

Fightern

Ansvarig utgivare: Marianne Fricke Stjernström, E-mail: , Telefon: 08-739 97 06