Fotograf Sofia Boman

Gnistrande Angelica och många fler på Bauhausgalan

2018-06-11 | Marianne Fricke Stjernström

Hett, hett, hett på Bauhausgalan. Angelica Bengtsson flög högt över 6.65 som hon kom att stanna på - det noterade även Karin Torneklint och tog ut Angelica för EM på direkten. Här finns massor av HSK-bilder, pers och rekord. 


Det är nya mästerskapsrekord som belönas med en gnistrande diamant. Och även om hässelbyare var med i det ordinarie programmet och inte bara på förtävlingarna så glimrade diamaterna till i de stora internationella stjärnornas division. 

Men resultaten gnistrade för klubben redan från början. Klubbens 05:or hade hela tre lag i stafetten. 06:orna två lag. Det ena 06-laget tog andra plats idag i Bauhaus Gala Youth Stafett finalen med tiden 1:54.19. Det andra 06-laget vann sitt heat, rapporterar Matt Kinane som tränar dem.

Stafettresultat >>>

Fredrik Samuelsson, som presenterades som Sveriges bäste mångkampare, ställde upp i en triathlon på Bauhausgalan. Han slutade trea efter en god prestation, utan att något stack ut särskilt enligt pappa Janne.

- Efter urladdningen på Götsiz och Bauhausgalan är det nu dags att träna igen för att Fredrik ska kunna tagga till på EM, säger han. 

De individuella löpgrenarna började lite oroligt. Något med starten hängde sig och 100 meter häckdeltagarna fick ställa upp sig gång på gång för start. Till slut bar det av efter en hel del väntande och nervositet. Malin Skogström och Amanda Hansson från klubben blev fyra och femma. Malins tid blev 13,66 och Amandas 13,80.

Simon Pettersson gjorde karriärens bästa kastserie på sin premiär i Diamond League. 62,31 - 63.59 - 64.48 - 65.49 -63.67 - X. Med den serien slog han VM-medaljören Finley och Robert Hartling. Kul förstasäsong i klubben som han bjuder på.

Därefter tog Angelica Bengtsson över arenan. Hon var högt över 4:45 på första försöket. Likaså över årsbästahöjden 4,65 som hon också tog ledigt på första. Nästa höjd 4,75 skulle ha blivit svenskt rekord med 4 cm gick dock inte som de tidigare hoppen. Angelica blev hängande på staven i luften vid de två första försöken. Det tredje försöket fick hon till ett hopp. Tyvärr rev hon då, medan amerikanska Sandi Morris klarade på första.

En andraplats och ett nytt säsongsbästa gjorde dock Angelica relativt nöjd. Sandi Morris hoppade vidare själv på 4.85, stadionrekord. Hon var nära att klara i förstaförsöket, klarade det nästan i andra. Och satte höjden i tredje försökt i de perfekta förhållandena. Sol och sommar, 28 grader och svaga vinder. Det gav kvällens första diamant. Sedan hoppade Morris på 4,94 världsårsbästa, men då fick hon lov att ge sig, medan Angelica blev uttagen till EM för sitt goda hoppande. 

På A-finalen på 1500 meter gjorde Anton Axelsson ett rejält pers med tiden 3:55.91. I B-finalen hängde Abdullahi Adan Mohamud bra med tätklungan, tappade något sista varvet men blev femma på 4.05.28.

Grigorios Kyriakoudis "Greg" sprang 100 meter på 11.21.

800 m för herrar var spännande ur hässelbysynvinkel. Fyra ungherrar från Hässelby SK bland de elva startande. Det är över en tredjedel. Edom Abreham, Anton Persson, Gustav Berlin och Gustav Bivstedt.

Anton vann den inbördes kampen när han kom fyra med tiden 1:52.87, vilket var säsongsbästa. Gustav Berlin blev femma på tiden 1:52.93 och Gustav Bivstedt sexa på 1:54.54. Edom Abreham bröt. 

Även damernas 800 kryddades av hässelbyare. Lovisa Bivstedt som tog brons på 2:10.64 och Astrid Rosvall som kommit hem över sommaren från studier i USA blev fyra på 2:11.47.

Sist, men inte minst bjöd Elmar Engholm på fin underhållning när han persade med ca en sekund i den stora 800 metersfinalen. Det nya perset lyder 1.48.19 (sex tiondelar från EM-kvalgränsen) vilket fick Hässelby IP att surra om att det Engholmska familjerekordet på 1500 meter (Johans 3.39.31) är i fara. 

Elmars pers på den sträckan är satt 2015 och var då 3.42.10 och nu är han snabbare än vinden... 

Alla resultat >>>

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se