Simon Pettersson. Foto: Deca Text&Bild

Funktionärsanmälan öppen

2021-02-26 | Magnus Wickert

2020 kunde inga funktionärsjobb genomföras. De är basen för vår ekonomi. Arbete pågår för fullt med att komma igång med löpartävlingarna igen under 2021. Därmed då också funktionärsarbeten som i år blir viktigare än någonsin. Självklart kommer restriktioner att styra, mycket är oklart. Vi måste vara beredda på förändringar med kort varsel och därmed boka upp hela dagen i kalendern för att undvika dubbelbokningar. Gällande medlemskrav är som bekant minst 6 tillfällen / år för de som är 15 år och äldre och minst 4 tillfällen / år för yngre. På Marathon och Halvmarathon kan bli aktuellt med långa arbetsdagar och därmed stora behov av trafikvakter. Ni som är över 18 bör prioritera att jobba som trafikvakter då vi kan tvingas till dubbla skift och därmed behöver fler banvakter.

Nu öppnar vi upp funktionärsanmälan på hemsidan. Men allt är preliminära dagar och tider. http://www.hskfriidrott.se/web/RaceTaskRegistration.aspx

Mer exakt info skickas som vanligt till den mail som anges vid anmälan ca 1-1,5 vecka före resp tävling.

Vi vet att det kommer att bli hektiskt runt september och oktober men absolut avgörande för vår ekonomi att vi kan genomföra arrangemangen. Om alla medlemmar hjälps åt så kommer vi att klara det här.

Elitaktiva måste också ha koll på om datumen krockar med exempelvis planerade SM tävlingar eller landslagsuppdrag som är enda undantag från att funktionärsarbete går före eget tävlande.

Men du kan alltid skaffa en ersättare som genomför arbetet istället för dig.

SAMMANSTÄLLNING AV PLANERADE ARRANGEMANG & ANMÄRKNINGAR

ASICS Stockholm Marathon och Minimaran 5-6 juni med arbete hela veckan före loppet. OM vi tvingas byta datum är reservplanen 9-10 oktober. När man anmäler sig som funktionär måste man boka båda datum i sin kalender. Det avgörs i början av april vilka datum som ska gälla.

Sollentuna GP 13 juni med ca 10 tävlingsfunktionärer + 10 korgbärare.

Ragnar Lake - Mälaren runt 19-20 juni arbete vid framför allt växlingsområde men det kan röra sig om tider mycket tidigt eller mycket sent eftersom stafetten håller på länge.

Sthlm 10. 19 aug vardagskväll från ca 16,30-22 

Tjejmilen 4 sep med arbete under veckan innan loppet fram till lördagen.

Ramboll Stockholm Halvmarathon 11 sep arbete dagen före + tävlingsadagen

Stockholm trail run 19 sep med arbete på dagen för loppet utefter banan ca 20 st.

Hässelbyloppet 3 oktober som vanligt ute runt IP med närområde och förhoppningsvis även ett ungdomslopp i år för första gången.

Utöver dessa tillkommer som vanligt funktionärsarbete med Bauhausgalan osv. Vi avvaktar att lägga upp dessa tills vi vet mer detaljerat vad som gäller där.

Eventuella krockar att ha koll på följer nedan (OBS det kan dyka upp fler (pandemin påverkar allt):

Om Marathon går 5-6 juni krockar det med SAYO. OBS att det då är tävlingsförbud så länge vi inte har tillräckligt med funktionärer till vårt arrangemang. Endast SM och landslagsuppdrag går före funktionärsuppdrag.

13 juni GP Sollentuna är samma helg som NM i mångkamp samt Huddingespelen som ligger 11-13 juni.

4 sep Tjejmilen ligger samma helg som Finnkampen, Ungdomsfinnkampen och final i Kraftmätningen.

11 sep går Halvmarathon dagen före Lag USM i Gävle för PF 17 år, dvs 2004-2005

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se