Atlas. Fotograf Sofia Boman

Funktionär 2017

2017-02-23 | Magnus Wickert

Nu har det börjat komma in massor med anmälningar. Ungefär 50% av alla uppdrag för året har redan fyllts på via anmälningsfunktionen till höger. Om du inte redan anmält dig så är det dags att göra det omgående. Valmöjligheterna minskar för varje dag som går men alla jobb ska genomföras. Vi passar också på att påminna om hur många uppdrag varje aktiv ska genomföra varje år. Det handlar om minst 6 uppdrag från det år man fyller 15, dvs de som är födda 2002 och äldre. Övriga ska genomföra minst 4 uppdrag.

De senaste åren har antalet funktionärsjobb ökat men också omfördelats. En anledning till detta är att vi som arrangör tillsammans med Spårvägens FK måste säkerställa till att alla lopp har tillräckligt med trafikvakter längs banan för att loppet överhuvudtaget ska få starttillstånd av polismyndigheten. Således kanske ett av de mest viktiga funktionärsuppdragen. 

Det är betydligt lättare att skaffa externa funktionärer som sköter vätskekontroller mm. Det betyder självklart också att de lite tuffare uppdragen faller på Hässelby och Spårvägen. Vi hoppas nu att det kommer in fler anmälningar på just de uppdragen då dem är direkt avgörande för att loppen ska kunna genomföras.

Nästan 90% av föreningens inkomster kommer från de tävlingar som vi arrangerar.


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se