Det gick troll i de svenska tiokamparnas stavhopp

2018-08-08 | Marianne Fricke Stjernström

Det såg så fint ut på diskusen för Fredrik. Han låg trea i totaltävlingen. I stavhoppet rev han ut sig oväntat tidigt och medkombatanten Marcus Nilssons stav gick av!

Men för att ta det från början; det började med ett 110 meters häcklopp. Fredrik var aningen sen i starten men sprang på 14,70. Med 5117 poäng låg han trea i totalt i tiokampen.

I diskustävlingen nådde Fredriks första kast 41,73. Han ökade i andra till 43,75 och avslutade tjusigt nog med ett 43,94-kast. Med det låg han fortfarande trea.  Han höll sig nära sin pers-serie ifrån Götzis. 

Förväntningarna var stora inför stavhoppet.

Tävlingen inleddespå 4:50. Fredrik gled ledigt över på första försöket. Han valde att stå över 4:60 och satsade på 4:70. Men som så många damer i gårdagens stavtävling fick han det inte att stämma och hoppade under ribban. ”Rivning” med andra ord.

Han försökte i ett andrahopp - och rev. Han försökte igen och rev. Förkrossad blev han liggande länge på mattan.

- Han brukar hålla sig på höjder strax under fem meter, förklarar hässelbyledaren Solveig Humla. Nu blev Fredriks resultat 4:50.

Så blev det den andre svensken Marcus Nilssons tur. I hans andra försök på 4:70 bröts staven. Tack och lov landade han fint i mattan och även om det syntes att han fick lite känningar i en hand kunde han hoppa om och vidare - under stora publikovationer. Han rev dock både omhoppningen och sitt tredje försök.  Marcus resultat blev 4:60.

 

Utöver Fredriks bravader sprang Hässelbys Elmar Engholm kval på 1500 meter. Elmar låg fint med i klungan hela vägen och igenom slutspurten. Tyvärr räckte inte tiden 3:42:01 till en finalplats. Inte heller Johan Rogestedt som sprang sitt försök på 3:49:73 eller Kalle Berglund med 3:41:25 tog sig till final.


Kansliet informerar

Ladda ner Kostnadsräkningen

Klubbens Antidopingarbete

Utbildningsplattformen
Sport conference 

Kansliet har kvällsöppet till kl 19 måndagar och torsdagar. Men ring gärna och kolla innan du kommer, så att vi är på plats just när du dyker upp: 08-739 97 06.

Fightern

Ansvarig utgivare: Marianne Fricke Stjernström, E-mail: , Telefon: 08-739 97 06