Bästa IUSM i klubbens historia

2019-03-10 | Magnus Wickert

Man blir ju alldeles matt i hela kroppen när man fått vara med om en sån här helg. STORT tack till alla ungdomarna som var med i helgen. Så otroooligt STOLT över er allihopa. Efter gårdagens framgångar fortsatte vi idag i flygande fläng. Guld för Nora Lindahl på 60m häck i F15 klassen. Det blev tufft och hårt inpå mållinjen men Nora var först av alla över densamma. Tiden 8,89 är riktigt bra även om Nora själv sprungit snabbare tidigare under säsongen.

Elias Lind stod annars för dagens mest sanslösa "vi ökar i sista omgången" när han klättrade upp till bronsplats i tresteg. Elias har inte fått träna grenen efter en knäkänning i samband med Mångkamps SM för ungefär en månad sedan. Eller vad sägs om den här hoppserien: 11,94-11,93-12,55 (här tänker man att han fick en kalasträff, men kolla in sista hoppet) 12,16-X-13,37.  Pers med en halvmeter.

Linus Jonsson följde upp gårdagens framgångar med en ny medalj av silvervalör när han på nya personbästat tog hem silvret på 60m häck med 8,57. Starkt med tanke på att han i benen hade en stavtävling som inte alls fungerade för honom. I samma final viade Lucas Lindberg att han kommer att bli en riktigt duktig häcklöpare så småningom. Nu en sjätteplats på nytt pb 8,90.

Tresteget var en av helgens toppgrenar eftersom Nicole Nyberg, precis som i gårdagens längd hoppade upp sig genom tävlingen och till slut tog hem helgens andra brons med 11,25. Nicole tog sig vidare till finalhoppningen med nöd och näppe och sen släppte det ordentligt.

Nora Lindahl avslutade medaljskörden för dagen med ett härligt silver på 200m med tiden 25,88 på riktigt trötta ben efter många starter under helgen.

Tävlingarna slutade med ytterligare tre poängplaceringar för det här otroliga gänget. Lucas Lindberg krigade till sig sin tredje poängplats för helgen på 200m P15 och Clara Fallenius noterade årsbästa i längd F16 med 5,34 vilket räckte till en fjärdeplacering. Samma plats blev det för Laura Fodor på 400m i samma åldersklass. Laura gjorde allt rätt i loppet men orkade inte passera någon för att ta medalj.

Lördagens middag där vi firade första dagens framgångar på Jensens. (Foto: Frida Lindahl)

Summeringen ger 11 medaljer vilket vi aldrig tagit på en IUSM helg förut. Vi tar också hem 15,625 poäng i SM pokalen vilket faktiskt är mer än den dubbla skörden mot förra årets tävling. 

Alla resultat

 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se