Angelica sexa på EM

2018-08-09 | Marianne Fricke Stjernström

Angelica Bengtsson är en stabil mästerskapshoppare. När hon inte kunde kommunicera med sin tränare gjorde hon det bästa möjliga av situationen. Men hon kom att stanna på 4:65. Det räckte till en sjätteplats.

 


Angelica var högt över ribban. Foto: DECA Text&Bild.

 

Det var som vanligt varmt på stadion, om än flera grader svalare än de andra EM-dagarna. Angelica valde att stå över första höjden på 4,30. Hon tog 4,45 med stor bravur och höjd. Sedan började det trassla på 4,55 där hon inte fick hoppet att hamna rätt. Hon var över ribban med marginal, men rev med bröstet på vägen ned. Efter några ord med tränaren fick hon dock till ett godkänt hopp i andra.

Sedan rev hon igen, exakt på samma sätt i första hoppet på 4,65.

Det var i den vevan som spjuttävlingen kom igång. Med tre tyska toppkastare som fick hela stadion att dåna. Samtidigt gick häcklopp på arenan och Angelica blev ståendes på insidan av banorna och försökte prata och genom pantomim kommunicera med tränaren. Ett döfött försök som det kom fram sedan. Efter två misslyckade försök på 4,70 bytte hon stav. Åter var hon högt över, men rev på nervägen.

- Hon fick sin högsta höjd för tidigt, konstaterade löptränren Rune Stjernström sammanbitet. För nu var det sluthoppat för Angelicas del.

För Friidrott.se berättade Angelica att hon inte fick till löpningen som hon ville fram till sista två försöken på 4.70. Och inför sista bestämde hon sig, efter sina kommunikationsförsök med tränaren, att om att byta stav. Hennes tränare ville även att hon skulle flytta fram ställningen, men på grund av brist i kommunikationen lät hon den stå kvar. 
- Hade ställningen varit längre fram hade jag klarat det. För jag fick på en helt annan höjd med den andra staven, säger hon.

Därmed var en britt, en fransyska, en ryska och två grekiskor kvar i tävlingen.

Ryska Franska Ninon Guillon stannade på samma höjd som Angelica, men var felfri till 4,70. Hon kom femma i tävlingen.

Ryska Anzhelika Sidorova avstod höjden 4,64. Hon lyckades istället trassla sig över 4,70 på tredje försöket. En höjd som hon kom att stanna på.

Brittiskan Holly Bradshaw blev trea med ett hopp 4,75 meter. 

Det två återstående hopparna Ekaterini Stefanidi och Nikoléta Kiriakopoulou, båda från Grekland, gjorde upp om segern på höjden 4,85. Den förra avgick med segern.

Avslutningsvis drabbade en åsk- och hagelstorm Berlins Olympiastadion. När åskådarna började dra sig hemåt och till sina hotell kom uppskärrade vakter och poliser och sa att ”antingen stannarna ni på stadion eller så tar ni er hem så fort nu bara kan”.

När detta skrivs dånar och blixtrar det fortfarande, men skribenten tog sig till hotellet och kan stå i fönstret och skåda blixtar som påminner om fyrverkerier på nyårsafton.

 


Kansliet informerar

Kansliet har oregelbundna öppettider. Mejla hsk.friidrott@telia.com om du behöver hjälp.

Köp kläder: Webbshop

Till Kostnadsräkningen

Klubbens Antidopingarbete

Utbildningsplattformen
Sport conference 

Vill du inte att ditt friidrottande barn ska vara med på bild på klubbens hemsida? Mejla marianne.hsk@telia.com!

Senaste bildspelet

Fightern

Våra arrangemang

STHLM Urban Trail
11 augusti 2019 »

Stafesten för UNICEF
21-22 augusti 2019 »

Tjejmilen
31 augusti 2019 »

Lilla Tjejmilen
31 augusti 2019 »

RAMBOLL Stockholm Halvmarathon
7 september 2019 »

Tjur Ruset
5 oktober 2019 »

Kalvruset
5 oktober 2019 »

Hässelbyloppet
13 oktober 2019 »

STHLM X
19 oktober 2019 »

Höstrusket
2 november 2019 »

Mine to Run
17 november 2019 »

Ansvarig utgivare: Marianne Fricke Stjernström, E-mail: , Telefon: 08-739 97 06