Fotograf Sofia Boman

Angelica och Moteba vinnare på ISM

2017-02-25 | Magnus Wickert

Ingen av dem kom till ISM med någon längre säsong bakom sig, båda lyckades prestera sitt bästa direkt och både kunde kontra när motståndarna presterade. Angelica som nu siktar vidare mot IEM kommande helg i Belgrad vann på imponerande 4,60 i damernas stav. Moteba hoppade hem trestegsguldet i fjärde omgången med 15,54.

Moteba ledde från början av tävlingen men blev av med ledningen i tredje omgången. Det blev en direkt kontring i fjärde omgången vilket gav guld. I sista omgången klev Jesper Hellström fram och knep bronset med tre centimeters marginal, dubbelt på pallen således.

I damernas stav ledde Angelica länge men blev av med ledningen till Michaela Meijer som tog 4,40 i andra försöket. Angelica tog i tredje och så även Lisa Gunnarsson som därmed knep bronset till Hässelby. Hoppningen gick vidare på 4,60 och det var inte förrän i tredje omgången som Angelica susade högt över ribban och vann. Sedan blev det tre bra försök på svenska rekordhöjden 4,72.

Dagens skrällmedalj stod Andreas Åhwall för när han sprang till sig bronset på 3000m med 8,20,70. Det är Andreas första seniormedalj på bana. I terränglöpningen har Andreas tagit flera medaljer genom åren. Loppet sprangs lite ojämnt och när farten bedarrade var det Andreas som tog över taktpinnen och drog upp farten igen. Utan den manövern hade det nog inte räckt till medalj, I samma lopp sprang Emil Blomberg hem femteplatsen några sekunder bakom.

En annan som också tog sin allra första seniormedalj individuellt var Jessica Östlund som på 60m noterade 7,50 både i försök och i final. Det räckte till en bronsmedalj i ett annars högklassigt lopp där det krävts IEM kval av Jessica för att nå en ädlare valör på medaljen.

I sista stöten ökade Mats Olsson rejält i kula. Stöten mätte 17,58 endast tre centimeter från bronspengen. Mats hade sällskap i finalen av Gabriel Heen som idag persade rejält och nådde 17,01. Första gången över 17m och endast centimetern från poänggivande sjätteplats.

Alla ISM resultat

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se