Angelica nominerad inför Friidrottsgalan

2017-10-31 | Marianne Fricke Stjernström

Angelica Bengtsson är som enda hässelbyare nominerad för pris inför årets Friidrottsgala.

Den blivande hässelbyaren Simon Pettersson är dock också nominerad - till två priser faktiskt. 


Angelica Bengtsson med sitt brons på IEM i Belgrad. Foto: DECA TEXT&BILD.

 

Få har, som klubbens fantastiska stavhoppare Angelica Bengtsson, lyckats att bärga medalj från stora mästerskap år efter år. Så även i år 2017 då hon genom sin felfria hoppning över 4.25, 4.40 och 4.55 tog brons på inne-EM. Dessutom var Angelica 10:a på VM i London. Därmed är Angelica nominerad för priset för årets prestation i landslaget. 

De två andra nominerade är:

Meraf Bahta från Hälle IP som var bästa svenska på VM i London med en 9:e plats på 1500 m. Meraf var även 4:a på inne-EM i samma gren. Det var hennes första inomhusmästerskap.

Fanny Roos från Athletics 24Seven SK. Fanny var 4:a på inne-EM "blott 14 cm från brons och 23 cm från silver", som det står i nomineringen.

Den begåvade diskuskastaren Simon Pettersson har i år representerat Upsala IF. Han nomineras för priserna för Årets genombrott i landslaget och för Årets prestation i Folksam Grand Prix.

Läs om alla priserna och de nominerade på friidrott.se >>>


Kansliet informerar

Ladda ner Kostnadsräkningen

Klubbens Antidopingarbete

Utbildningsplattformen
Sport conference 

Kansliet har kvällsöppet till kl 19 måndagar och torsdagar. Men ring gärna och kolla innan du kommer, så att vi är på plats just när du dyker upp: 08-739 97 06.

Fightern

Ansvarig utgivare: Marianne Fricke Stjernström, E-mail: , Telefon: 08-739 97 06