Fotograf Sofia Boman

Andra bronset för Åhwall + söndagsbilder

2016-10-23 | Marianne Fricke Stjernström

Andra dagen på terräng-SM bjöd på ännu sämre väder än lördagen och dessvärre färre medaljer. Det blev ett lagbrons i manliga 12000m-klassen genom Andreas Åhwall, Elmar Engholm och Marcus Åberg. Därmed kan Andreas lägga två brons till sin samling efter detta SM. Bästa individuella insats stod Astrid Rosvall för i F19.

Färre än hälften av de anmälda hässelbylöparna kom till start. I någon klass startade ingen hässelbyare alls och i K8000m blott Hanna Bartholomew. Tyvärr kunde Hanna inte fullfölja.

Sjukdom, skador och mycket mycket är det så här års i slutet av säsongen. Den ståndaktiga och mycket vädertåliga publiken (som inte var stor, det måste erkännas) fick njuta av Astrids löpning i F19 som gav henne en välförtjänt fjärdeplacering och sedan P19:s lopp där Erik Djurberg, Stefan Stojanovic och Robel Kahisay kampades. Bäst gick det för Erik, första hässelbyaren i mål - 16:e totalt. Han var relativt nöjd efter loppet.

- Det gick bra i slutet, sa han och tyckte att banan var kul. Jobbigare än man kunde tro, men det var knixarna, de som speakern kallade för slalombanan som han uppskattade. Något som han inte var van att springa i. Hela laget i P19 gick i mål och fick en 6:e-placering.

Och slutligen M12000 där fem hässelbyare kom till start. Andreas Åhwall var bästa hässelbyare på sjunde plats, men tillsammans med Elmar Engholm och Marcus Åberg tog de som lag dagens enda HSK-medalj.

Alla resultat>>>

Bilder på många ifrån söndagens SM-tävlingar finns här. Har du en bild på en av våra SM-löpare som inte kom med på bild så mejla marianne.hsk@telia.com

Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se