Nora Lindahl, JEM-guld 2023. Foto: Deca Text&Bild

Ännu ett klubbrekord av Samuel

2022-05-21 | Bengt Alfredsson

En vecka efter det att Samuel Russom tog Hässelbys klubbrekord i maraton förbättrade han sitt eget klubbrekord på halvmaran.

Förra helgen imponerade den regerande svenske maraton-mästaren med att springa på 2.09,36 i Köpenhamn.

I Göteborgavarvet på lördagen blev Samuel med bred marginal bäst av de löpare som representerar en svensk förening, men han orkade inte hänga med täten längre än till drygt 13 km. I ett lopp som genomfördes i lätt duggregn, och med glest mellan åskådarna på delar av banan slutade Samuel på tionde plats 1.02,28 vilket är 24 sekunder under hans eget klubbrekord från i fjol.

Samuel är ett starkt kort inför SM i maratonlöpning som avgörs vid Adidas Stockholm Marathon om två veckor.

Det var få Hässelby-löpare som sprang Sveriges största halvmara. Joakim Svederman blev näst bäste hässelbyare på 134:e plats med 1.17.33.

Intressant att notera; Det var 45 000 anmälda löpare till årets Göteborgsvarvet vilket är 20 000 färre än rekordnoteringen. Göteborgsvarvet förlorar nu troligen positionen som världens största halvmara.