4:a på Lag USM för 17 åringar

2019-08-18 | Magnus Wickert

Det var en tämligen ung trupp som styrde kosan till Uppsala och Lag USM. Åtta av sjutton aktiva som i år tävlar i 15 årsklassen och endast tre aktiva som i år är 17 år gjorde att vår målsättning var topp sex om vi gör en verkligt bra tävling. Elva lag på banan och en ruggigt jämn tillställning där placeringarna ständigt flyttades fram och tillbaka, men vi gjorde en riktigt bra avslutning och gick sakta men säkert från en åttonde via en sjätte till en slutlig fjärdeplacering.

Emelie Beckman hade en riktigt bra dag med en fjärdeplats i favoritgrenen stav och dessutom en tredjeplats i kula. I sistnämnda grenen krossade Emelie sitt gamla pb med över en meter och nådde som bäst 12,93.

På killarnas 3000m gjorde Linus Jansson, född 2004 men ännu inte fyllda 15, en grym debut och blev fin trea efter att ha avslutat riktigt tufft sista 800m.

En annan 15 åring som gjorde en kanoninsats idag var Lia Cederberg som persade rejält och sänkte årsbästat med nästan 8 sekunder på 800m ner till 2,19,84. Lia har främst satsat på att utveckla snabbheten i år och blev rejält överraskad.

En stark laginsats där vi framför allt undvek jumboplatserna dagen igenom. Inga grensegrar eller ens andraplatser men topp 5 i hälften av alla starterna gav alltså slutplaceringen 4:a totalt.

Innan tävlingen har vi endast tagit totalt 2 poäng i 17 årsklassen i SM pokalen, exempelvis 38 färre än vinnande Malmö AI och hela 45 färre än andraplacerade Tureberg.

Från vänster övre raden: Melker Tingberg, Edvard Hansson, Elias Lind, Vincemt Arousell, Jonas Beckman (coach), Johan Fallenius (coach).

Mitten raden: Thomas Nyberg (coach), Conny Silfver (coach),  Sofia Boman, Lucas Lindberg, Mårten nystrand, Linus Jonsson, Magnus Wickert (coach)

Nedre raden: Isak Hampel Klang (coach), Jasmine Gyllenhammar, Saga Hermundstad, Lia Cederberg, Nora Lindahl, Nicole Nyberg, Clara Fallenius, Laura Fodor och Emelie Beckman. 

Saknas på bild Linus Jansson.

Alla resultat

Poängsammanställning

Redan nästa helg kommer våra åtta 15 åringar som var med kämpa i Kraftmätningens final på Tibblevallen och Stockholms Stadion. 


Ansvarig utgivare: Jenny Rudin, telefon kansliet: 08-739 97 06, e-post: kansliet@hskfriidrott.se